Péntek, 22.11.2024, 22:38
TatianaVita  Mézesmasszázs
Üdvözöllek Гость
Говорим по-русски


Cikkek katalógusa
Nyitólap » Cikkek » Italok » Friss gyümölcsökből

Kvász

Kvász piros ribizliből

 

Hozzávalók:  4 l víz

                  1 kg piros ribizli

                  2 pohár cukor

                  2 dkg élesztő

                  0,3 dkg citromsav

A megmosott piros ribizlit szétnyomjuk, forró vízzel leöntjük, felforraljuk, majd 2-3 órára magára hagyjuk. Ezután leszűrjük, hozzá adjuk a feloldott élesztőt, a cukrot, a citromsavat és 8-10 órát erjesztjük. Azután leszűrjük, lehűtjük, szétöntjük üvegekbe, szorosan lezárjuk és pincében vagy hűtőben tároljuk. Minden egyes üvegbe tegyünk 3-7szem mazsolát.

A kvásznak jótékony hatása van a szervezetre és megszűnteti a szomjúságot.

 

 

 

 

 

!Kvászt nem szabad fogyasztani a következő betegségek esetén: gastritus, májzsugorodás, magas vérnyomás.

!Gyerekeknek 3 éves korig nem szabad fogyasztani.

 

 

Kategória: Friss gyümölcsökből | Hozzáadta: VITA (26.06.2011)
Megtekintések száma: 883 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Belépés

Körkérdésünk

Tornázik Ön reggelente?
Összes válasz: 21

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Keresés

Copyright MyCorp © 2024 | Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!