Hozzávalók: 4 közepes répa
3 közepes krumpli (a negyedik már sok volt)
2 cékla
kb. 20 dkg savanyú káposzta
1/2 hagyma
5-6 e.k. olaj
só
Megfőzzük a zöldségeket, megvárjuk míg kihűl.
Megpucoljuk.
Előkészítjük a káposztát, a hagymát és az olajat.
Felvágjuk a krumplit...
a répát...
a céklát...
és a hagymát.
Az összes hozzávalót egy salátatálba tesszük.
Megsózzuk, leöntjük az olajjal és összekeverjük.
A krumplit nagyobbra lehet vágni, mint a többi hozzávalót. Mivel van olyan krumpli, ami nagyon morzsálódik.
A savanyú káposztát helyettesíthetjük savanyú uborkával.
Sózzuk meg, de a legjobb, ha kevés só van benne. A só rontja a zöldségek ízét.
Tehetünk még bele friss uborkát is.
Tehetünk bele pár csepp ecetet.